venabu
20200307_132633

På ski over Ringebufjellet

Velkommen til fantastiske dager på ski i vinterfjellet.

Vi arrangerer to flotte skiturer langs langs Trolløypa, med Rondane på venstre, og Gudbrandsdalen på høyre hånd. Dagsetappene er fra 20 til 35 km, og overnattingene er lagt til fjellhotellene samt ei DNT-hytte. 4-8 deltakere.

  1. Lang tur, fra Høvringen til Lillehammer. 6 dager, 158 km. Pris: 9450,- Enkeltromstillegg: 1200,- Neste tur: 7.-12. mars 2023.
  2. Kort tur, Fra Venabygdsfjellet til Pellestova. 3 dager, 78 km. Pris: 4250,- Enkeltromstillegg: 400,- Neste tur: 3.-5. mars 2023.

Vi følger Trolløypa på lette ski (langrenns- eller turlangrennsski) og har med en sekk med litt ekstra klær. Du må være i normalt god fysisk form, og vant til å gå på ski.

Prisen dekker felles transport opp og ned fra fjellet, alle overnattinger (på dobbeltrom), middager, frokoster og nistepakker samt guiding fra du møter opp på togstasjonen til vi sier farvel på Lillehammer.

Påmeldingsfrist: Kommer seinere

Avbestilling: Kommer seinere

Programmet finner du nedenfor. Pakkeliste blir i god tid sendt ut til påmeldte.

Program

Vi møtes på formiddagen den første dagen. For den lange turen er det oppmøte på Otta stasjon. Oppmøtet er på Ringebu for den korte. Derfra er det taxi opp på fjellet, og så spenner vi på oss skia og går første etappe på litt over 20 km. Dagsetappene er beskrevet nedenfor. Vil du gå den lange turen så gjelder alle 6 etappene. Den korte går fra Spidsbergseter til Pellestova (etappe 3-5).

 

Etappe 1: Høvringen – Rondablikk (28 km). Høvringen ligger jo akkurat i skoggrensa, og vi håper det ikke blåser for mye. Da får vi fine spor uten for mye fokksnø. Det bærer forbi Smuksjøliseter over flya og til Per Gynt-hytta. Derfra litt over fjellet og så ned i skogen forbi Mysuseter til Furusjøen og Rondablikk.

Etappe 2: Rondablikk – Spidsbergseter (29 km). Dette er den litt «vanskelige» etappen, som også kan bli magisk bra! Vi forlater skogen og det etablerte løypenettet og beveger oss opp i «høyfjellet» under Eldåkampen. Her er det bare scooterspor, men i finvær blir det fantastisk bra med selveste Rondanemassivet i ryggen. Vi passerer litt bortafor DNT-hytta Eldåbu og setter kursen mot Bølhøgdene før vi kommer ut ut av nasjonalparken og finner oppkjørte dobbeltspor. Så runder vi ned til Flaksjøen, eller går om Uksan hvis forholdene er fine. Det er spesielt denne etappen vi har med oss ekstra vindtett tøy for.

Etappe 3: Spidsbergseter – Måsåplassen (23 km). Vi har hele dagen til disposisjon og tar oss god tid underveis. Turen går langsmed og rundt det spektakulære Dørfallet. Det er ganske lettgått, flott høyfjellsterreng 930 – 1100 moh og med nydelig utsikt både sørover og nordover.  Så dreier vi ned i øverste skogbåndet til Øksendalen der vi skal til det nye vertskapet på Måsåplassen. Etter en velfortjent dusj blir det middag på kafeen. Det begynner å nærme seg fullmåne (7. mars), så kanskje vi tar oss en kveldstur på ski eller på beina for å kikke litt.

Etappe 4: Måsåplassen – Vetåbua (20 km) Etter en god og lang frokost pakker vi sekkene og legger iveg sørover. Det er lett løype som går over digre myrer øverst i skogen. Vi har god tid, og tar en lang pause midtveis. Er det fine forhold, med utsikt, så går vi til topps på Høgåsen og kikker nordover der vi kom fra og sørover dit vi skal. Vi ankommer Vetåbua nokså tidlig på ettermiddagen og kan nyte en kopp te i solveggen. Vetåbua er ei DNT-hytte, og det blir ikke dusj denne dagen. Derimot blir det god middag når vi har fått installert oss. Her er det omtrent garantert at vi må dele rom med flere. Vetåbua ligger fint til og er veldig populær!

Etappe 5: Vetåbua – Pellestova (34 km). Dette er den lengste etappen, men det er en utrolig lettgått løype over store myrer og i ganske åpent skogsterreng. Mesteparten av løypa er høyst sansynligvis veldig godt preparert. Turen går sørøstover på nedsida av Goppolen og videre sørover forbi Nysetra. Over Kjerringknappen med flott utsikt og inn i løypenettet som fører til Pellestova. Nå møter vi de spreke folka som skøyter forbi med fartsbriller. I t-skjorte kanskje. Og vi føler oss litt treige med sekker og greier, men vi vet at det er vi som har gått lengst og hatt fineste turen! For de som slutter her, blir det taxi ned til Lillehammer etter en kaffepause og oppsummering av turen.

Etappe 6: Pellestova – Lillehammer st. (23 km). Sjette og siste etappe går fra Pellestova langs Reinsvatnet rundt Nevelfjellet til Nordseter. Her forlater vi fjellet og går litt opp og litt ned gjennom Gropmarka frem til Birkebeiner skistadion før vi bikker ned til Håkonshall og tar skia av for siste gang. Så rusler vi gjennom Lillehammer og ned til stasjonen.

Guide på turen er Trond Maukon Henriksen. Se mer.

For spørsmål: Ring 92083788 eller mail [email protected]